Veelgestelde vragen

Waarom Tuinpadmal.nl

✔ Gratis bezorging vanaf €60,-
✔ Exclusief verkrijgbaar
✔ Alleen bij ons te koop
✔ Uit voorraad leverbaar

Hoe werkt het?

In onze online handleiding geven wij uitleg over hoe u onze producten gebruikt. Een direct antwoord op uw vragen vindt u bij de veelgestelde vragen. Nog steeds vragen? Neem dan gerust contact op!

Hoeveel beton kleurstof heb ik nodig?

Gebruik tussen 3% – 7% van het cement gewicht aan beton kleurstof.
Reken dit eenvoudig uit met onze tool hieronder.

kilo cement

Uw antwoord verschijnt hier...

Ik wil geen tegels die eruit zien als beton, hoe kan ik de tegels kleuren?
De tegels zijn te kleuren met beton kleurstof.
Ik ben onervaren met beton en tegels legen, kan ik de tuinpad mal gebruiken?

Jazeker! Als je even de tijd neemt om de handleiding goed te lezen dan kan iedereen het wel! Met een beetje moeite zal je verbaasd zijn hoe professioneel het eindproduct eruit ziet!

Heb ik meer dan 1 tuinpad mal nodig?

Als je in je eentje eraan werkt, dan heb je er weinig aan om meer dan een tuinpad mal te kopen. Zodra de tuinpad mal gevuld is met beton en afgewerkt is zodat het mooi glad is, dan kan de mal er meteen afgehaald worden zodat je met de volgende tegel kan beginnen. Als je met meerdere mensen tegelijk aan je project werkt, dan is het zeker handig om meerdere mallen te gebruiken zodat alles sneller af is!

Ik heb een groot project, moet ik alles in een keer doen?

Nee, je kan stoppen en de volgende dag weer verder gaan! Je kan zo groot of kleine stukjes betegelen als je maar wilt, en dan de volgende dag verder gaan waar je gebleven was. Onze tuinpad mallen zijn perfect om grote projecten in kleinere stukjes te delen.

Hoe groot zijn de tuinpad mallen?
De “Country Stone” tuinpad mal is 42 bij 42 cm. De rechthoekige tuinpad mal is iets groter met 52 bij 52 cm. Beide mallen zijn ongeveer 4 cm hoog. De mallen zijn licht en gemakkelijk in omgang.
Ik haat massa-geproduceerde tegels, ik wil iets unieks.

De populaire “Country Stone” patroon tuinpad mal geeft een ‘straatkei’ effect die totaal niet lijkt op conventionele tuinpaden of terrassen die je in veel tuinen ziet. Volg onze tuinpad en terras tips en je zal een prachtig uniek straatkei look tuinpad hebben die waarmee je je onderscheidt van de menigte.

Hoe voordelig is een tuinpad mal?
Normale tegels die er een beetje goed uitzien beginnen vanaf 30 euro per vierkante meter, en dat kan makkelijk oplopen tot 80 of 100 euro. Tegels die bijvoorbeeld lijken op onze country patroon tuinpad mal zijn € 60+ per vierkante meter. Ter vergelijking; met onze tuinpad mallen kan je al vanaf 6 euro per vierkante meter een tuinpad of terras aanleggen, dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je betaald voor de rauwe materialen (cement, zand, grind of een betonmix). Natuurlijk kost het wel tijd, maar dat is het leukste gedeelte!
Hoeveel cement ben ik kwijt voor een tuinpad in mijn tuin?
Één mal is ongeveer 0,5 m2, met een 25kg zak cement + zand/grind voor de mortel vul je ongeveer 2,5 tot 3 mallen. De prijs hiervan bedraagt maximaal 5 euro, afhankelijk of u dit zelf mixt of kant en klaar koopt.
Kan ik de tuinpad mal gebruiken om een oprit voor auto’s te maken?

Het is mogelijk om een oprit voor auto’s te maken met de tuinpad mal. Wij raden u wel aan om meerdere mallen te gebruiken. Belangrijk is dat de ondergrond stevig is om de kans op verzakking te minimaliseren. U kunt bijvoorbeeld alvast een laag beton storten als ondergrond en daarna pas de mal te gebruiken. Daarnaast moet u ook een stevige betonmix gebruiken om eventueel schade aan de stenen te voorkomen.

Ik ben de handleiding kwijt, waar kan ik deze vinden?

Wij hebben de handleiding ook online staan. U kun de handleiding online bekijken.

Wat voor soort cement moet ik gebruiken?
In principe is elk soort cement voldoende. Het is wel aan te raden om een betonmix te kopen voor extra stevigheid. U kunt ook zelf beton maken van cement, metselzand en grind. Voor verhoudingen kunt u het beste even contact opnemen met de plaatselijke bouwmarkt. Indien u geen ervaring heeft met het mixen van beton kunt u het beste een kant en klare betonmix kopen. Op de verpakking van het cement staat hoe u het cement klaar maakt voor gebruik.
Kan ik alleen rechte paden aanleggen met de tuinpad mal?

Nee, u kunt ook gemakkelijk een bocht in het pad maken. Dit doet u door eerst een recht pad te leggen, daarna de mal op te tillen en deze schuin te leggen over de net gemaakte tegels heen. ( zie voor meer informatieve foto en de handleiding die bij de tuinpad mal geleverd wordt ). U kunt ook de handleiding online bekijken!

Is de tuinpad mal herbruikbaar?
Jazeker, de tuinpadmal is minimaal 1000x herbruikbaar! Je kan er dus meer dan 400 meter tuinpad mee aanleggen!

Heeft u nog steeds vragen?

Wij helpen u graag verder!